Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, kteří se zbraní ukradli z muzea Špálu a Zrzavého

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Policie dopadla muže podezřelé z loupeže v muzeu Nový Bydžov, kteří loni v listopadu ukradli cenné obrazy Jana Zrzavého (Domek na Ile de Sein) a Václava Špály (Zátiší s ovocem).

Článek

Více informací vyšetřovatelé zveřejní na odpolední tiskové konferenci, kterou svolali na 13. hodinu do budovy Krajského ředitelství policie Východočeského kraje v Hradci Králové.

Lupiči přepadli městské muzeum se zbraní v ruce a kromě obrazů ukradli také šest historických knih, třiadvacet mincí a drobné šperky. Způsobená škoda byla odhadnuta na čtyři milióny korun.

"Pachatel obelstil personál. Do muzea přišel kolem desáté dopoledne jako vedoucí předem ohlášené výpravy, a když mu začal zaměstnanec vypisovat hromadnou vstupenku, lupič vytáhl střelnou zbraň. Pracovníka pak svázal provazem a odvlekl do vedlejšího sálu,“ informovala krátce po loupeži mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová.

Osmašedesátiletý vedoucí muzea vyvázl bez zranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám