Hlavní obsah

Komunistům v Břeclavi posprejovali neznámí lidé sídlo

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Nápis „smrt komunismu“ a „komunisté chcípněte“ se objevil v noci na sobotu na sídle Okresního výboru KSČM v Břeclavi, kde je také poslanecká kancelář Miroslava Grebeníčka. Neznámý pachatel navíc rozbil jedno okno domu. Zhruba půl metru vysoký nápis černým sprejem lemuje celou do ulice otočenou zeď budovy, pachatel sprejem postříkal i vstupní dveře.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Neznámý sprejer poničil celou zeď domu.

Článek

Podle předsedy okresního výboru Josefa Jančary vznikla škoda asi za pětadvacet tisíc korun. Vandal zaútočil v sobotu zřejmě někdy mezi půlnocí a osmou hodinou ráno. Případ šetří policie.

Podle Jančary nejsou útoky na komunisty na Břeclavsku nijak výjimečné. Kdo stojí v pozadí zjevně politicky motivovaného činu, netuší.

Komunisté v Břeclavi jsou momentálně angažovaní v přežití stávající radniční koalice. Svým hlasováním pomáhají prosadit zájmy vládnoucí koalice sdružení Pro region a skupiny z ODS vyloučených zastupitelů.

Hanlivý nápis lemuje celou stěnu budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám