Hlavní obsah

VIDEO: Muž na Karvinsku zastřelil na oslavě expřítelkyni s partnerem a rodiči

Právo, Novinky, Anna Bortlíčková, Jakub Kynčl
KARVINÁ
Aktualizováno

V Sokolovně v Petřvaldu na Karvinsku zastřelil v noci 41letý muž cizí národnosti čtyři osoby a pak otočil zbraň proti sobě. S těžkým zraněním leží útočník v nemocnici. Vrahem byl expřítel jedné z obětí. Novinky o tom informoval policejní zdroj.

Článek

"Muž ročník 1967, který nebyl účastníkem oslavy, vstoupil do budovy Sokolovny, kde se konala oslava. Tam zastřelil svou expartnerku, ročník narození 1984, její rodiče a jednoho dalšího muže," informovala Právo mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Místo tragédie v Petřvaldu u Karvinéfoto: Právo/Anna Bortlíčková

Tragédie se odehrála po jedné hodině ranní. Podle informací policie útočník střílel hned po vstupu do budovy. Své oběti doslova popravoval a všechny zabil na místě. Čtvrtou obětí je přítel zastřelené. Podle TV Prima je vrah původem z Makedonie.

O střelbě byli neprodleně informováni také záchranáři, kteří na místo dorazili za šest minut. Přesto však už museli konstatovat u čtyř osob smrt následkem poranění způsobených střelnou zbraní.

Vchod do sokolovny v Petřvaldufoto: Právo/Anna Bortlíčková

Střelec je ve vážném stavu

Pátým postiženým byl jednačtyřicetiletý muž se střelným poraněním hlavy. Při příjezdu se nalézal v bezvědomí a v přímém ohrožení života. Posádka zajistila pacientovi dýchací cesty intubací a připojila jej k umělé plicní ventilaci. Nyní se nachází muž v nemocnici v Ostravě-Porubě. Novinky o tom informoval tiskový mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

„Tatínek té dívky v restauraci slavil padesátku. Ten vrah prý vešel dovnitř a začal střílet. Dívka, její rodiče i její nový přítel byli prý na místě mrtvi,“ popsal jeden z obyvatel Petřvaldu.

Tragédie otřásla obyvateli panelového domu, kde rodina před léty bydlela, než se přestěhovala. „Jsme z toho v šoku všichni v celém baráku. Byli to velice slušní lidé,“ shodují se bývalí sousedé rodiny. Podle nich po zastřelené mladé ženě zůstala dvouletá holčička.

Lidé z okolí střelbu neslyšeli

Petřvaldský starosta Václav Holeček podle svých slov o události bližší informace nemá. „Ve čtyři hodiny v noci mě vzbudila policie. Řekli mi, že se stala čtyřnásobná vražda. Je to velká tragédie,“ uvedl ještě zjevně otřesený první muž sedmitisícového Petřvaldu.

Podle něj má restauraci v objektu sokolovny v pronájmu soukromý majitel. Lidé bydlící v domcích v okolí sokolovny tvrdí, že noční střelbu neslyšeli. „Nebývají tam ani rvačky,“ pravila mladá žena z nedalekého rodinného domu.

Policisté z Petřvaldu se ještě okolo desáté hodiny dopoledne nacházeli na místě tragédie a vyšetřovali ji. Novinky o tom informoval jeden ze zaměstnanců petřvaldské policejní stanice. Bližší informace by měly být dostupné po návratu policistů na stanici.

Výběr případů vícenásobných vražd rodinných příslušníků z poslední doby (zdroj: ČTK)
Březen 2006Andrzej Mikolcz zastřelil v rodinném domku v Křemži na Českokrumlovsku manželku Marii a jejího syna Michala. Za dvojnásobnou vraždu byl pravomocně odsouzen k 19 letům vězení.
Září 2006Václav Příhoda v Krnově na Bruntálsku ubil svou manželku a zastřelil její tetu. Podle soudu byl motivem jeho jednání rozpad manželství. Muž byl pravomocně odsouzen k 25 letům vězení.
Únor 2007Šestatřicetiletá Martina Hasíková v Pustiměři na Vyškovsku zavraždila nožem jednatřicetiletého druha a ve snaze zabít sebe i svého pětiletého syna zapálila společný rodinný dům. Chlapec zahynul, žena přežila. Soudy jí za dvojnásobnou vraždu pravomocně vyměřily 22 let vězení.
Březen 2007Sedmadvacetiletá žena podle policie v bytě na sídlišti v Ústí nad Labem zabila svoji roční dceru a tříletého syna. Policie její stíhání zastavila, neboť podle odborníků žena trpí vážnou psychickou poruchou.
1. prosince 2008V osadě Luh na Sokolovsku byly objeveny mrtvoly osmadvacetileté ženy a jejího rok a půl starého dítěte. Později našli kriminalisté oběšeného muže, strýce zavražděné. Podle policie čtyřiatřicetiletý muž zřejmě nejdříve zabil svou nevlastní neteř a poté udusil její dítě, sám se pak oběsil.
14. února 2009Ve Václavovicích na Ostravsku policie objevila v rodinném domě tři mrtvé, podle policie se v domě stala pravděpodobně dvojnásobná vražda a sebevražda. Podle dosavadního vyšetřování zřejmě mladý muž zabil svou ženu a jejich čtyřletého syna, poté si sám vzal život.
8. března 2009Jednačtyřicetiletý muž zastřelil údajně v noci na dnešek při rodinné oslavě v Petřvaldu na Karvinsku čtyři lidi. Mezi mrtvými je zřejmě jeho bývalá přítelkyně, její rodiče a další muž. Po činu muž údajně zbraň obrátil proti sobě, leží s vážným zraněním v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám