Hlavní obsah

Ve Slušovicích explodovala tlaková láhev, střepiny létaly až do okolních domů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLUŠOVICE

Rozsáhlý požár, který doprovázel výbuch tlakové láhve s plynem zdolávali v sobotu nad ránem hasiči ve Slušovicích na Zlínsku. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. O požáru byli hasiči informováni po třetí hodině ráno. Oheň zachvátil zahradní chatu a domek, plameny šlehaly několik metrů vysoko a hasiči viděli rozsáhlý požár již zdaleka při příjezdu.

Článek

„Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou postupně posílily jednotky ze Slušovic a Vizovic. Požár byl v těch okamžicích již ve čtvrtém stádiu hoření, což představovalo prakticky kompletní likvidaci objektu,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Devastaci způsobil a oheň podpořil výbuch jedné tlakové láhve s plynem. Tlaková vlna poškodila okna ve čtyřech rodinných domech v okolí a nejméně dva skleníky. Jedna ze střepin prolétla do ložnice, kde zranila majitele a zapálila lůžkoviny. Požár byl okamžitě uhašen.

Další tlakové láhve hasiče při zásahu vážně ohrožovaly a musely být ochlazovány. Hasičům se podařilo požár lokalizovat asi po dvaceti minutách intenzivního hašení a celková likvidace požáru byla hlášena o další hodinu později.

:. Výbuch tlakové láhve napáchal velké škody. Foto: HZS Zlínského kraje

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele, který nezabezpečil trvalou dohlídku udírny v době provozu a došlo ke vznícení hořlavých materiálů v těsné blízkosti topeniště. Škoda byla hasiči vyčíslena na 160 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám