Hlavní obsah

VIDEO: Celníci odhalili na Chebsku padělatele baterií Duracell

– CHEB • Aktualizováno
Právo, Patrik Biskup

Dílnu na výrobu padělků baterií Duracell odhalili celníci v Libé na Chebsku. V objektu zadrželi šest mužů, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu.

Článek

Právu to potvrdila mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová. Podle ní celníci v dílně zajistili celkem 130 tisíc monočlánků s padělanou ochrannou známkou. "Se souhlasem státního zástupce celníci provedli prohlídku objektu bývalé prodejny pro podezření, že se zde upravují a kompletují velkoobchodní a maloobchodní balení baterií značky Duracell," řekla Blahutová.

"V objektu našli desítky tisíc baterií pěti typů, přířezy připravené na maloobchodní balení baterií a 10 palet krabic určených na velkoobchodní balení,“ řekla Blahutová. Hodnotu zajištěných baterií a materiálu celníci vyčíslili na 4 milióny korun.

„S padělky baterií se celní správa setkala poprvé, jedná se o novou a značně skrytou formu klamání spotřebitele. Zajištěné baterie jsou v současné době předmětem odborného zkoumání,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám