Hlavní obsah

VIDEO: Prchajícího řidiče zastavila až policejní kulka v noze

Novinky, Petr Nový
PRAHA
Aktualizováno

Až střelba zastavila ve čtvrtek pozdě večer řidiče, který se rozhodl ujet v Praze hlídce. Vůz přitom začal před služebním policejním vozem ujíždět z ničeho nic. Řidič zběsilou jízdu nezvládl a dal se na útěk po svých. Jeho další kroky zastavil až výstřel z policejní zbraně.

Článek

Honička začala zcela nevinně, když před projíždějícím policejním vozem z ničeho nic začal ve Vyšehradské ulici v Praze 2 rychle ujíždět před nimi jedoucí Chrysler. Přes Karlovo náměstí, Resslerovu ulici, Jiráskovo náměstí a most pronásledovali policisté auto až do Strakonické.

Tam při průjezdu šikanou nad Zlíchovským tunelem směrem z centra nezvládl zběsilou jízdu a narazil do svodidel, kde vůz zdemoloval tak, že nebyl schopen další jízdy. Muž za volantem neváhal a dal se na útěk.

„Nereagoval na výzvy a varovné výstřely, proto policista vystřelil přímo na utíkajícího muže a zasáhl ho do nohy. 27letý muž pak policistům uvedl, co ho ke všemu vedlo. Podle svých slov je neřidič a bál se silniční kontroly,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zraněný muž byl převezen do nemocnice. Podle policie není jeho zranění vážné.

Reklama

Výběr článků

Načítám