Hlavní obsah

Muž u soudu ani nezapíral, že do své oběti hrubě kopal

Právo, Petr Kozelka
BRNO

Opilecký návrat ze zábavy na konci srpna loňského roku nenávratně změnil život třem lidem. Podle obžaloby se dva mladíci dostali do konfliktu se starším mužem, kterého bez milosti ukopali. Ve čtvrtek se ze svého činu zpovídali před brněnským Krajským soudem.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Kamil Procházka před soudem svou vinu nezapíral.

Článek

Teprve devatenáctiletý Kamil Procházka a jeho o tři roky starší kamarád Martin Spurný se vraceli nad ránem notně opilí z celonočního tahu po brněnských hospodách. V Ečerově ulici se jim do cesty připletl osmačtyřicetiletý Václav Ondrouch. Mezi muži došlo k hádce, na jejímž konci zůstal na parkovišti ležet téměř k smrti ubitý Ondrouch, který o několik dní později zemřel v nemocnici.

„Oba obžalovaní kopali svou oběť do hlavy, trupu a hýždí, napadený muž utrpěl krvácení do mozku, zlomeniny obličejových kostí včetně vpáčených zlomenin lícních oblouků a zlomeniny čelisti,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Procházka svou vinu na útoku nijak nepopíral, i když tvrdil, že muži nechtěl moc ublížit. „Pan Ondrouch ke mě přistoupil a chtěl po mě nějaké peníze. Já jsem ho poznal, protože asi týden před tím povykoval na mě a mojí přítelkyni oplzlé narážky. Takže jsem do něj žďuchnul, on odcházel pryč, ale já se za ním rozběhl a podkopl jsem mu nohy,“ popsal začátek konfliktu Procházka.

Mladík, který před útokem vypil asi deset piv a velkých panáků, pak na ležícího muže zaútočil kopy do obličeje a trupu a doslova ho vykopal z oblečení. „Tím jsem ho chtěl potrestat. Oblečení jsem mu odnesl asi sto metrů stranou a když jsem se otočil, viděl jsem kamaráda Spurného, jak dupl ležícímu muži do obličeje,“ pokračoval v líčení Procházka.

Dalšímu útoku zabránila až hlídka strážníků, která oba mladíky zadržela a zavolala sanitku.

Rozsudek by mohl nad oběma mladými muži padnout už příští týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám