Hlavní obsah

Zákaz řízení měl pro legraci, tak skončil za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Téměř okamžitě skončil za mřížemi muž, kterého přistihli policisté v Jablonci nad Nisou v úterý za volantem, ačkoliv měl vyslovený zákaz řízení.Ve Škodě Felicia ho nachytali po 4:00 a znovu ve 13:00.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Komisař obvinil motoristu z řízení bez oprávnění, z maření výkonu úředního rozhodnutí a navrhl vzít ho do vazby," řekla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Soudkyně však zjistila, že sedmadvacetiletý muž jezdil autem protizákonně už v minulosti a byl za to pravomocně odsouzený k desetiměsíčnímu trestu. "Do vězení ale ještě nenastoupil. Eskorta ho tam převezla, a o vazbě jsem tedy vůbec nerozhodovala," dodala soudkyně.

Kvůli úternímu provinění hrozí pachateli další trest. Za řízení v době zákazu může dostat až rok vězení. Nedávné odsouzení za stejný skutek bude při procesu přitěžující okolností. Zatčený motorista nesměl řídit motorové vozidlo až do roku 2010.

Policejní hlídce padl do rukou nejdříve v Palackého ulici a potom v Alešově ulici. Řízení bez oprávnění patří v Libereckém kraji a v celé zemi k nejčastějším trestným činů. Pokud se ho pachatelé dopouštějí opakovaně, soudci je často posílají do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám