Hlavní obsah

VIDEO: Ujíždějící řidič zdemoloval v Praze pět vozů

Právo, Novinky, Petr Nový, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

V pražské Italské ulici skončila v úterý kolem poledne policejní honička. Řidič prchajícího vozu podle policistů nezvládl řízení a narazil do zaparkovaných aut. Byl zraněn lehce. Podle policie poničil ujíždějící vůz pět vozů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ujíždějící automobil po nehodě.

Článek

Ujíždějící automobil po nehodě.foto: Právo/Petr Horník

Podle svědka nehody, který jel právě v protisměru v modré fabii, se do Italské ulice vřítil vůz a za ním několik policejních aut. Že policisté auto pronásledovali, potvrdil i policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Dopravní policista při vyšetřování nehody.foto: Právo/Petr Horník

„Řidič vozu dostal ve velké rychlosti smyk a narazil do tří stojících vozů v ulici. V ujíždějícím voze byli celkem tři lidé, dva muži a jedna žena,“ uvedl pro Právo svědek dění na místě.

Strážníci svými vozy Italskou ulici uzavřeli.foto: Právo/Petr Horník

Podle něj měl řidič vozu jen povrchová zranění a policisté ho převezli na služebnu. Na místě byli přítomni také záchranáři a hasiči. Městská policie Italskou ulici v obou směrech uzavřela.

Ujíždějící automobil zůstal stát uprostřed ulice.foto: Právo/Petr Horník

Podle dalšího svědka události dostal ujíždějící vůz první smyk už mnohem dříve na křížení ulic Mánesova a Italská, pak je v protisměru a křižovatku s Vinohradskou ulicí projel na červenou. „Policisté řekli, že jel rychlostí něco kolem 120 kilometrů v hodině,“ řekl Novinkám svědek honičky.

Podle něj jeden z členů ujíždějící posádky chtěl utéct a schoval se pod zaparkovaný automobil. Policista ho však dostihl a se zbraní v ruce ho držel v šachu, dokud mu nepřiběhli na pomoc kolegové.

Městští strážníci pak měli do útulku odvést i psa, který byl v ujíždějícím voze.  

"Policisté ujíždějící vůz pronásledovali proto, že na jednoho z členů posádky byl vydán zatykač," sdělil Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Doplnil, že po nárazu vytáhli policisté pistole, ale nepoužili je.

Podle policie bylo při nehodě poničeno pět vozů v okolí.foto: Právo/Petr Horník

Podle Hulana policisté také museli jednoho člena posádky ujíždějícího vozu zpacifikovat chvaty a hmaty, neboť byl agresivní. 

Policista dokumentuje místo nehody.foto: Právo/Petr Horník

Reklama

Výběr článků

Načítám