Hlavní obsah

Žena málem umrzla, spoře oděná brázdila zasněžené Bruntálsko

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Sedmadvacetiletá žena v neděli málem umrzla nedaleko obce Heřmanovice na Bruntálsku. Od soboty se spoře oděná a promočená pohybovala v okolí. S vážnými omrzlinami byla nakonec převezena na speciální zdravotnické pracoviště v Ostravě.

Článek

Traktorista našel ženu v terénu u obce kolem třinácté hodiny a hned přivolal záchranáře. Žena se v zasněženém terénu pohybovala patrně od sobotního večera a podle svých slov bloudila. Při příjezdu záchranářů byla spoře oděna, s promočeným oděvem a podchlazená.

Přestože s posádkou komunikovala, její zdravotní stav byl velmi vážný a nalézala se v přímém ohrožení života. „Utrpěla rozsáhlé omrzliny prvního až druhého stupně obou dolních končetin a částí horních končetin, v celkovém rozsahu asi 40 % tělesného povrchu,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři ženu převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Krnově. „Záchranná služba ještě odpoledne zajišťovala transport pacientky z Krnovské nemocnice na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnil Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám