Hlavní obsah

Strážník tašku neukradl, přesto přišel po ráně pěstí o zub

– VSETÍN
Novinky, Petr Nový

Opravdu ve špatnou dobu na špatném místě se v neděli ráno ocitl strážník vsetínské městské policie, oblečený v civilu. Ani nevěděl jak a měl zničenou bundu a přišel po úderu pěstí o zub. Stal se totiž terčem útoku rozlícené ženy, která se domnívala, že jí ukradl tašku. Tu přitom nechala sama stát na peróně místního vlakového nádraží.

Článek

Na incident na nástupišti upozornil strážníky v půl osmé ráno výpravčí.

„Strážník, který právě odjížděl domů ze služby, čekal na vlak. V tom k němu přistoupila žena s tím, že jí ukradl kabelku a má ji tedy vrátit a začala jej tahat za kapuci od bundy. Protože dotyčný nevěděl, o čem to žena mluví, snažil se vyprostit. V tom k němu přišel druhý muž a udeřil ho pěstí do obličeje,“ popsal dění ředitel vsetínské městské policie Nikolaj Martinák.

Posléze se však ukázalo, že za zmizení kabelky stojí ženská zapomnětlivost. Kabelka totiž ležela na peróně. Strážník ale už mezitím přišel o část zubu a o bundu, kterou mu výtržníci roztrhli.

„Celá záležitost bude řešena jako přestupek,“ upozornil Martinák s tím, že oběma agresorům hrozí až patnáctitisícová pokuta. „Náhradu škody za roztrženou bundu však bude muset kolega vymáhat občansko-právní cestou,“ dodal šéf strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám