Hlavní obsah

Zatčený plzeňský kriminalista zřejmě neloupil poprvé

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

Kriminalista, kterého v pátek večer zatkli detektivové z policejní inspekce krátce poté, co se služební zbraní přepadl prodejnu v Plzni, neloupil zřejmě poprvé. Podezření na svého kolegu měli kriminalisté už dva týdny. Na stopu mu přišli při vyšetřování přepadení herny v Nýřanech na severním Plzeňsku v noci z 15 na 16. února.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Večerka v ulici Kardinála Berana, kde v pátek večer loupil policista.

Článek

Barmanka uvedla, že maskovaný lupič přesně odpovídal popisu muži, který tam ten večer hrál jako host na automatech a krátce před loupeží odešel. Tvrdila dále, že oba měli stejný hlas. O koho se jedná, vyšetřovatelé zjistili, až když žena podezřelého hosta identifikovala na záběru z bezpečnostní kamery.

"Dokonce tam přijel služebním vozidlem v době, kdy měl pracovní pohotovost. Poznatek jsme předali pracovníkům inspekce, kteří kolegu začali monitorovat. Byli mu neustále v patách a sledovali každý jeho krok. Proto jej zadrželi hned po pátečním přepadení,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Popisem kriminalista odpovídá pachatelům i dalších loupeží. Podle informací Práva například lupiči, který na přelomu ledna a února přepadl hernu v Městě Touškově.

„Nebudeme to z taktických důvodů komentovat,“ reagovala na další podezření státní zástupkyně Renata Havelková, která vyšetřování dozoruje. Potvrdila, že policista je trestně stíhán zatím jen pro páteční loupež v Plzni.

A jaký měl k loupení motiv?  Zřejmě velké dluhy, které se nakupily po dobu jeho závislosti na automatech. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám