Hlavní obsah

VIDEO: Násilníci v Brně útočili noži, tři cizinci jsou v nemocnici

– BRNO • Aktualizováno
Právo, ČTK, pko

Návrat ze zábavy v noci na neděli skončil málem tragicky pro tři mladé zahraniční studenty. Nad ránem se totiž v centru jihomoravské metropole dostali do potyčky se zatím neznámým pachatelem či pachateli. Všichni tři cizinci skončili pobodaní v nemocnici; do domácího léčení byl zatím propuštěn pouze jeden z nich. Policie vyšetřuje také druhý noční útok nožem.

Článek

Vyšetřování případu zdržovala skutečnost, že cizinci nemluvili česky a policisté museli čekat na tlumočníka, s jehož pomocí se měl celý útok objasnit. Útočník muže údajně napadl kolem druhé hodiny ranní na Dominikánském náměstí v centru města. Pobodal je a z místa utekl.

„Tři cizince ve věku okolo dvaceti let záchranáři ošetřili, jejich zranění byla spíše povrchová, jednalo se o řezné rány na hrudníku. Nebyli v bezvědomí a sanitky je převezly do nemocnice, aby se vyloučila případná vážnější poranění,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Vedoucí lékař úrazové nemocnice doplnil, že zranění mužů jsou středně těžká, dva museli být operováni. Dva poranění mají jednotlivé bodné rány, třetí z nich má zranění většího rozsahu. Dobu hospitalizace odhadl lékař na sedm až deset dní.

Zůstávají nejasnosti

Podle mluvčího krajské policejní správy Pavla Švába zatím není jasné, zda mělo napadení rasistický podtext. Neví se také, jaký byl důvod konfliktu. Svědecké výpovědi se liší a tlumočník, který by mohl celé věci pomoci, bude dostupný zřejmě až v pondělí.

Policie vyzvala případné další svědky, aby se přihlásili vyšetřovatelům. Pachatel měl krátké vlasy, byl oblečen do černé bundy a na hlavě měl čepici s kšiltem. Je vyšší štíhlé postavy a zřejmě je mu kolem 20 let.

Útok v autobusu

K podobnému útoku došlo o hodinu později v nočním autobusu před nádražím. Muže, který pravděpodobně oslovil hlučící skupinu, zatím neznámý útočník bodl nožem. Zraněný muž byl odvezen do Fakultní nemocnici U svaté Anny. Podobně jako v prvním případě není napadený v ohrožení života.

Policie dosud nemá žádné informace o tom, že by obě události spolu souvisely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám