Hlavní obsah

Strojvůdce po odchodu z nemocnice odmítl ke srážce u Paskova vypovídat

Právo, Novinky, Aleš Honus, Petr Nový
FRÝDEK-MÍSTEK

Strojvůdce, který nejspíš zavinil srážku dvou vlaků v Paskově u Frýdku-Místku, odmítl na policii vypovídat. V pondělí byl propuštěn z nemocnice, přišel k výslechu, ale vyjádřit se odmítl. Výsledky rozboru krve přitom ukázaly, že před nehodou alkohol nepil.

Foto: Jaroslav Ožana , ČTK

V Paskově na Frýdecko-Místecku se 16. února čelně srazily na jednokolejné trati dva osobní vlaky.

Článek

O průběhu vyšetřování informovali ve čtvrtek policisté pracující na případu. „Strojvedoucí byl propuštěn v pondělí a poté se dostavil se svým obhájcem na policii a dále odmítl vypovídat. Policie už má výsledky krve, potvrdily, že nebyl pod vlivem alkoholu,“ řekl mluvčí policie ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec.

Podle kriminalistů strojvedoucí zatím obviněn nebyl. Čekáme na výsledky šetření Drážní inspekce, která má lhůtu dva měsíce,“ doplnil Žurovec. Policisté se domnívají, že muž bude pravděpodobně obviněn z obecného ohrožení.

Za nehodu vlaků u Paskova může zřejmě strojvůdce. Zdroj: Stream CZ

Na policii se zatím obrátilo 47 lidí, kteří byli při nehodě zraněni, nebo jim vznikla nějaká škoda. Dva lidé jsou zraněni těžce. „Jedná se o vlakvedoucí, která už byla z nemocnice propuštěna a studenta, jenž stále leží v nemocnici s vážným poraněním čelisti,“ uzavřel Žurovec.

Mezi Paskovem a Vratimovem na Frýdecko-Místecku se vlaky srazily v pondělí 16. února po deváté hodině. Příčinou nehody byla pravděpodobně chyba jednoho ze strojvedoucích. Provoz na trati v místě nehody byl obnoven až večer.

Na jednokolejce u Frýdku-Místku se srazily vlaky, 20 zraněných. Zdroj: Stream CZ

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám