Hlavní obsah

VIDEO: Na stadiónu v pražských Letňanech unikl čpavek, dva lidi odvezla sanitka

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Na zimním stadiónu v pražských Letňanech uniklo menší množství čpavku v prostoru strojovny. Na místě zasahovali hasiči, policie objížděla okolní sídliště a varovala občany aby nevětrali. Záchranáři do nemocnice převezli dva lidi.

Článek

„Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Jednalo se ale o malý lokální únik, který se nedostal ven z areálu stadiónu. Hasiči přesto používali při zásahu speciální protichemické obleky, ve kterých se v místě pohybovali,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

"Na místo byla vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci, která na stadiónu ošetřila dva technické pracovníky. S pálením očí a dýchacími potížemi byli převezeni do Fakultní nemocnice Na Bulovce," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. 

Podle hasičů se nejedná o nebezpečnou situaci, přesto policisté projížděla ulice v okolních sídlištích a upozorňovala obyvatele, aby nevětrali. Evakuace ale nebyla potřeba.

Čpavek se přirozeně rozptýlil do vzduchu a lidé v okolí stadiónu nejspíš nic necítili. Hasiči objekt opustili v půl desáté. 

Reklama

Výběr článků

Načítám