Hlavní obsah

Soud potrestal čtyři fanoušky Baníku, pátého čeká proces

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V neděli řádili na brněnském fotbalovém stadionu. Ve středu pokorně před soudcem přiznávali, že prý byli „ve špatnou dobu na špatném místě“. Řeč je o pětici agresivních chuligánů, kteří se o víkendu poprali na stadionu s ochrankou a při následném zásahu těžkooděnců je policisté zadrželi.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Policisté zasahují proti fanouškům Baníku

Článek

Tři ze rváčů potrestal soudce Tomáš Kurfiřt za výtržnictví trestem obecně prospěšných prací, chuligán z Polska byl na pět let vyhoštěn z České republiky a poslední z divokých rowdies se bude zpovídat ze svého jednání před soudem při hlavním líčení.

„Trest obecně prospěšných prací jsem uložil v rozsahu 250 až 400 hodin. Navíc dokud nebudou trest vykonán, mají tito lidé povinnost zdržet se návštěv oficiálních fotbalových utkání pořádaných Českomoravským fotbalovým svazem,“ řekl Právu soudce Kurfiřt s tím, že jednání, které se konalo přímo v budově policie bylo velmi klidné. Všichni výtržníci byli totiž od neděle v policejních celách, kde měli dost času na to, aby nejdříve vystřízlivěli a pak i zpytovali svědomí.

Potrestáni byli ve zkráceném trestním řízení. „Tento způsob má na zadržené lepší preventivní účinek do budoucna, byli celou dobu v cele a trest přišel po dvaasedmdesáti hodinách od spáchání skutku. V podobných případech je takto rychlý postup určitě lepší a lze ho doporučit,“ dodal soudce Kurfiřt.

Ani poslední z výtržníků na svůj trest nebude čekat dlouho. Hlavní líčení bylo totiž nařízeno už na pátek.

Policie podezřívá ještě další osoby

Při nedělním fotbalovém utkání mezi domácím celkem Brna a Baníkem Ostravou vtrhlo několik desítek výtržníků z řad ostravských „fanoušků“ posílených bitkaři z Polska na hrací plochu, přemohli najatou bezpečnostní agenturu a klid museli zjednat až policejní těžkooděnci.

Podle police by si mohli v nejbližších dnech vyslechnout podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví i další chuligáni, kteří byli identifikování pomocí televizních a fotografických záběrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám