Hlavní obsah

Žena se několik let úspěšně vydávala za advokátku

Právo, Aleš Honus
FRÝDEK-MÍSTEK

Déle než osm let se úspěšně vydávala za advokátku 39letá žena z Frýdku-Místku. Během té doby neoprávněně zastupovala desítky klientů. V minulých dnech ji policie obvinila z trestného činu nedovoleného podnikání. Za to jí hrozí až tři roky vězení.

Článek

"Žena se nezdržovala studiem na vysoké škole ani skládáním advokátních zkoušek. Před jméno si připsala titul magistra a prohlásila se advokátkou,“ popsal neuvěřitelné jednání mluvčí frýdecko-místecké  policie Ivan Žurovec.

Od října roku 2001 donedávna poskytla své služby několika desítkám občanů a firem. "Zakládala společnosti s ručením omezeným, vyhotovovala smlouvy o převodu obchodních podílů společnosti, sepisovala kupní a darovací smlouvy v řádech miliónů. Poskytovala právní rady a přijímala milióny korun do advokátní úschovy. Za tyto služby si účtovala odměny v řádech desetitisíců,“ dodal policejní mluvčí.

Žena dokonce podle něj zaměstnávala i další osobu, která jí v její nepovolené činnosti nevědomky pomáhala. "Několika firmám obviněná dokonce poskytovala za paušální měsíční poplatek kompletní právní služby. Radila ženám při rozvodu, navrhovala dohody o upravení majetkových vztahů,“ řekl mluvčí.

Udali ji skuteční advokáti

Na to, že ve Frýdku-Místku působí falešná advokátka, upozornili policii jiní advokáti, kteří podali trestní oznámení.

"Při domovní prohlídce se u ní našlo množství písemných důkazů o její protiprávní činnosti. Byly zajištěny desítky smluv s jejími klienty v advokátních spisech, které vedla,“ dodal mluvčí.

Studovala jsem v Anglii, brání se žena

"Svou vinu však popřela. Uvedla, že nevystupovala jako advokátka, a že skutečně vystudovala jakousi záhadnou vysokou školu v Anglii. Její název si však nedokázala vybavit a nebyla schopna doložit vysokoškolský diplom,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám