Hlavní obsah

Dostala od Klause milost, nekrást vydržela jen pár týdnů

– OSTRAVA
Právo, hon

Velké zklamání asi bude prožívat prezident Václav Klaus, který udělil těsně před loňskými Vánocemi milost nepolepšitelné zlodějce Zdeňce Čonkové (54) z Ostravy. Důvodem pro prominutí trestu byl zhoršený zdravotní stav, žena je totiž upoutaná na invalidní vozík a má kvůli pokročilé cukrovce amputovanou nohu.

Článek

Přesto byla přistižena v polovině ledna při krádeži v obchodním domě. Nyní by proto měla znovu stanout před soudem, hlavní líčení je svoláno na 4. března. "Jiný než nepodmíněný trest v tomto případě nepřichází v úvahu,“ uvedl v úterý mluvčí soudu Igor Krajdl. Dodal, že žena byla loni odsouzena ke třem nepodmíněným trestům v celkové délce trvání 11 měsíců.

"Tresty byly prezidentem republiky prominuty 22. prosince vzhledem k výraznému zhoršení choroby. Loni v srpnu došlo k jejímu upoutání na invalidní vozík. Nepodmíněné tresty byly ženě uloženy poté, kdy se minul účinkem dřívější podmíněný trest a také trest obecně prospěšných prací, za jehož výkon se zaručil aktivista Kumar Vishwanathan,“ dodal Krajdl s tím, že všechny tresty byly ženě uloženy za neustávající drobné krádeže v nákupních centrech.

Žena přitom vydržela nekrást jen jeden měsíc - znovu byla přistižena 24. ledna v Kauflandu v Ostravě-Porubě. "Odcizila tam potraviny v celkové hodnotě přes tisíc korun. Zboží si uschovala do invalidního vozíku a bez zaplacení prošla prostorem pokladen, kde byla zdržena pracovníkem bezpečnostní služby,“ uvedl mluvčí soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám