Hlavní obsah

Jeden řidič nepřežil čelní střet osobních aut na Pardubicku

Právo, ren
HORNÍ ŘEDICE

Při čelní srážce dvou osobních aut u obce Horní Ředice na Pardubicku zemřel jeden člověk. Nehoda se stala v pondělí večer kolem devatenácté hodiny na státní silnici I/36. Příčinou nehody byla zřejmě nepřiměřená rychlost na kluzké silnici.

Článek

„Hasiči po příjezdu vyprostili řidiče z havarovaného vozidla, ale lékař už mohl pouze konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Před devíti dny se nehoda se smrtelnými následky odehrála také u Zimného na Pardubicku. Srážku dvou osobních aut nepřežil řidič jednoho z nich. Na lesním úseku zde nejdříve zavadil modrý peugeot o fiat, jedoucí od Pardubic.

V něm jela tříčlenná rodina s jedním dítětem. Obě vozidla pokračovala v jízdě, ale modrý peugeot vyjel do protisměru, kde se ve vysoké rychlosti střetl se stříbrnou fabií.

Řidič peugeotu svým zraněním podlehl na místě, jeho spolujezdkyni převezla záchranka do pardubické nemocnice se středně těžkými zraněními, v nemocnici skončil i řidič fabie. Podle výpovědí svědků pětasedmdesátiletý řidič z Pardubic, který nehodu zavinil, před jízdou pil alkohol.

Reklama

Výběr článků

Načítám