Hlavní obsah

Muž z Plzeňska chtěl umrznout, protože přišel o práci

Právo, ib, pab
PLZEŇ

Sebevraždu umrznutím chtěl spáchat pětapadesátiletý muž z Netunic na jižním Plzeňsku. V pátek 20. února dopoledne si jen ve spodním prádle ustlal ve sněhu v areálu bývalého zemědělského družstva. Důvod? Ztráta zaměstnání.

Článek

„Od družky jsme se dozvěděli, že dostal v práci výpověď a že už dál nechce žít,“ řekla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Původně se chtěl sprovodit ze světa oběšením, pak si to rozmyslel a uvažoval, že se bodne nožem do srdce. Nakonec se rozhodl pro noc na mrazu. Muže nalezli na základě oznámení policisté, sebevrah se však přes snahu vyjednavače nemínil nechat od svého jednání odradit.

„Byl velice uzavřený a odmítal s kýmkoliv komunikovat,“ sdělil policejní mluvčí Libor Pilař. „To však vyjednavače neodradilo. Po nějaké době přátelského rozhovoru muž promluvil. Uvedl, že se chce zabít kvůli ztrátě zaměstnání, a pak už s policisty začal opatrně komunikovat,“ doplnil Pilař.

Sebevrah se poté nechal přesvědčit a nastoupil do připravené záchranky, která ho převezla do plzeňské fakultní nemocnice k psychiatrickému vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám