Hlavní obsah

Loupil v olomouckém baru, chytli ho ve Šternberku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Příliš dlouho se ze své kořisti netěšil devětačtyřicetiletý muž, který v neděli v noci loupil v baru na Masarykově ulici v Olomouci. Za pár hodin byl zadržen ve Šternberku. K jeho dopadení přispěli hosté baru, kteří se za ním vydali.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muž vstoupil do baru kolem 22.25 hodin. Přistoupil k barmanovi a přitiskl mu jednu ruku na hruď, jako by na ni mířil zbraní. Následně jej vyzval, aby vydal prachy, nebo že ho sejme. Svým postojem a výhrůžkou vzbudil u dvaadvacetiletého barmana obavu o život a ten mu proto vydal peníze. Poté lupič z herny utekl,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Tři hosté z herny se podle ní za lupičem pustili a viděli, že nasedá u vlakového nádraží do auta taxislužby a odjíždí. Mezitím barman přivolal policii. „Policejní hlídka podezřelého muže ještě v noci zadržela ve Šternberku v jedné restauraci. Z důvodu podnapilosti byl umístěn do protialkoholní záchytné stanice,“ uvedla mluvčí.

Muži z Olomoucka, který je podezřelý z trestného činu loupeže nyní hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám