Hlavní obsah

Řezník se chtěl krádeží 500 kg masa ostravské zoo pomstít

Právo, kij
OSTRAVA

Ostravským policistům se podařilo objasnit kuriózní krádež ze začátku února, kdy někdo ukradl přes 400 kilogramů hovězího masa z ostravské zoologické zahrady. Krmivo pro šelmy podle policistů odcizil bývalý zaměstnanec, který v zoo pracoval jako řezník.

Článek

Kriminalisté 24letého muže z Ostravy, který již byl jednou za krádež podmíněně odsouzen, obvinili. „Muž uvedl, že krádež spáchal, aby se pomstil, protože dostal 6. února výpověď. V zoo původně pracoval jako řezník několik měsíců a připravoval krmivo pro šelmy. Nechal si vyrobit duplikát klíčů k objektu a díky tomu byla cesta ke kořisti volná,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Získané maso v hodnotě 20 tisíc korun se snažil mladík rozprodat. Částečně ho prodal asi deseti náhodně osloveným kupcům a získal tak dva tisíce korun. Policii na zloděje upozornil jeden svědek, který se o krádeži dozvěděl na zpravodajském serveru.

„Oznámení na policii učinil 31letý svědek, kterému měl nabízet 150 kilogramů masa ke koupi jeho známý. Výhodnou koupi muž odmítl a poté, co na zpravodajském webu nalezl informaci o krádeži masa ze zoo, okamžitě kontaktoval policisty,“ vylíčila Holčáková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám