Hlavní obsah

Muž si v Luhačovicích zabodl do břicha nůž, aby dostal v nemocnici najíst

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUHAČOVICE

S nožem v břiše se potácel centrem Luhačovic sedmašedesátiletý muž. Policisté ho objevili poté, co jim tuto skutečnost oznámila vyděšená žena na tísňovou linku. O případu, k němuž došlo v pátek 13. února, informovali policisté ve Zlíně ve čtvrtek.

Článek

„S nožem v břiše ušel muž asi 300 metrů. Policistům vypověděl, že ho přepadla skupinka rusky mluvících mladých mužů, kteří po něm chtěli ,děngy'. Když se začal svým nožem bránit, útočníci mu ho sebrali a bodli ho do břicha,“ sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

:. Ve snaze nezničit si košili ji muž před bodnutím vyhrnul.foto: Policie ČR

Policisté okamžitě zorganizovali velkou pátrací akci po neznámých nebezpečných pachatelích. Několik hodin prověřovali všechny informace, vyslýchali svědky. Před restaurací, kde mělo k přepadení dojít, byla zaparkovaná auta se zahraničními registračními značkami, což potvrzovalo výpověď napadeného muže. Prověřovali však i jinou možnou variantu příběhu.

„V úterý 17. února policisté vyšetřování ukončili a muž jim potvrdil jejich závěry. Loupežné přepadení si vymyslel a nožem se do břicha bodl sám, aby se dostal do nemocnice kvůli potravě a levnému ubytování,“ doplnila Bartíková.

Muž je z Olomoucka, do Luhačovic přijel na výlet. Chtěl zde přenocovat, ale nesehnal levnější nocleh, proto se odhodlal k zoufalému činu.

„Přestože měl patnácticentimetrovou čepel v břichu, nezpůsobil si vážnější zranění. Ostří zůstalo jen pod kůží. Muž si dokonce nadzvedl košili, aby si ji nerozřízl. Loupežná přepadení si lidé občas vymýšlejí. Tohle je však případ, nad kterým nevěřícně kroutí hlavou i zkušení policisté,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám