Hlavní obsah

Do svých patnácti let stihl 150 krádeží za 2,5 miliónu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Rekordmanem mezi nezletilými zloději z Ostravy se stal výrostek, který do svých patnáctých narozenin stihl spáchat minimálně 150 krádeží. Většinou šlo o vykradené automobily. Informovala o tom ve čtvrtek ostravská policie.

Článek

„Škoda je prozatím vyčíslena téměř na 2,5 miliónu korun. V policejních evidencích chlapec figuruje od května 2005,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková. „Střídavě pobývá ve výchovných ústavech, policie po něm pátrala celkem osmatřicetkrát. I nyní je veden v celostátním systému pátrání,“ dodala.

Vzhledem ke svému věku zatím nemohl být obviněn, což se nyní změní - začátkem minulého týdne oslavil své patnácté narozeniny.

:. V takovém stavu mladý zloděj auta nechával.foto: Policie ČR

Až doposud se krádežemi nijak netajil, protože věděl, že je nepostižitelný. „V podstatě se chlubil tím, co všechno se mu podařilo ukrást. Já myslím, že si možná ani neuvědomoval, čeho se dopouští,“ uvedl vyšetřovatel Radim Teichmann. Dodal, že terčem jeho zájmu byly především zaparkované automobily, ze kterých kradl autorádia, elektronické navigace, zapomenuté mobilní telefony a další věci, které hned rozprodával.

Dětská kriminalita je ve třetím největším městě České republiky velký problém. Loni policie objasnila 346 krádeží věcí z automobilů, z toho 121 případů mají na svědomí osoby do osmnácti let věku. „Největší podíl nezletilých a mladistvých pachatelů je u loupeží, kde dosahuje více než padesáti procent,“ uvedl ostravský kriminalista Josef Kuba.

Reklama

Výběr článků

Načítám