Hlavní obsah

Soud nechal Ďurička ve vazbě

PRAHA

Pražský městský soud ve čtvrtek prodloužil vazbu hoteliérovi Bohumíru Ďuričkovi, který čelí obvinění z vraždy Václava Kočky mladšího. Řekl to Právu mluvčí soudu Petr Kulawiak bez uvedení důvodů rozhodnutí. Ďuričko byl během jednání před novináři pečlivě ukryt.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici.

Článek

Soud nejdříve nechtěl o svém rozhodnutí novináře informovat s tím, že verdikt nejprve sdělí žalobci i samotnému Ďuričkovi a jeho obhájci, a to písemnou cestou.

Podle Kulawiaka kvůli bezpečnostním opatřením soud na poslední chvíli změnil jednací místnost. Výslech se tak uskutečnil v neveřejné části soudu a pod dohledem maskovaných a ozbrojených policistů.

Ďuričko podle policie zastřelil syna provozovatele Matějské pouti loni v říjnu po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Obvodní soud pro Prahu 1 poslal Ďurička krátce po události do vazby. Již dříve se z ní Ďuričko pokoušel dostat na třímiliónovou kauci, ale neúspěšně.

Hlavní líčení má před pražským městským soudem začít počátkem dubna. Ďuričkův advokát Jan Červenka řekl, že on, ani jeho klient moc nepočítají s tím, že by soud před začátkem procesu pustil hoteliéra na svobodu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám