Hlavní obsah

Uškrtil manželku, půjde na 11 let do vězení

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Lehkou práci měl ve středu soudce Jiří Stýblo s obžalovaným Norbertem Jurkovským. Ten totiž bez vytáček přiznal, že zavraždil svou ženu. Krajský soud v Brně ho za to poslal na 11 let do vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Norberta Jurkovského přivedla k soudu z vazby eskorta.

Článek

K události došlo loni v září v jednom z brněnských bytů. „Obžalovaný po předchozí rozepři čtyřikrát uhodil manželku pěstí do obličeje, poté ji uchopil rukama za krk a zardousil jí,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně.

Čtyřicetiletý Jurkovský před soudem nijak nezapíral. „Byl to den jako každý jiný, přišel jsem domů z práce, dal sem ženě pusu a začali jsme se normálně bavit. Ten další víkend jsem chtěl jen za ženinou matkou na chalupu, ale žena nechtěla, abych tam jezdil. Pak řekla, že mě nenávidí, že mě celých těch 17 let manželství neměla ráda,“ popsal začátek tragédie Jurkovský, který se po těchto slovech na svou o pět let mladší manželku vrhl jako smyslů zbavený.

„Něco se se mnou stalo, vyletěl jsem a bouchl jsem ji asi třikrát do hlavy. Ještě jsem slyšel, jak říká, abych toho nechal, ale to už jsem ji chytl za krk. V tom do pokoje přišla dcera a ptala se, co se děje. Já na ní zařval, ať jde spát. Manželku jsem pustil, viděl jsem, že se nehýbe a mě došlo, že jsem udělal strašnou věc,“ tichým hlasem líčil Jurkovský.

Když zjistil, že svou ženu zabil, chtěl prý spáchat sebevraždu. Vzal si nůž a láhev kořalky, ale nakonec si na život nesáhl. „Soud v tomto případě rozhodoval spíš o trestu než o vině,“ zhodnotil jednání soudce Stýblo. Nakonec Jurkovský vyvázl s trestem při spodní hranici trestní sazby. Trest je pravomocný, žalobkyně i Jurkovský se na místě vzdali práva na odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám