Hlavní obsah

Při nehodě vozu celní správy zemřel nepřipoutaný spolujezdec

Právo, rap
STŘEDNÍ ČECHY

Dvě závažné nehody se staly v dopoledním provozu na zasněžených silnicích Středočeského kraje. Smrtí spolujezdce skončila havárie vozu celní správy na silnici R10 na pátém kilometru ve směru z Prahy.

Článek

"Zabil se spolujezdec, byl sem poslán vrtulník, ale ani nedosedl, protože muži už nebylo pomoci,“ řekla Právu mluvčí policie pro Prahu-venkov Štěpánka Zatloukalová. Podle záchranářů nebyl spolujezdec nejspíš připoután a vypadl při nehodě z auta.

„Řidič vozu utrpěl lehké zranění hrudníku a byl převezen sanitním vozem na chirurgickou ambulanci do Brandýsa,“ dodala mluvčí Středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

V okolí Prahy policie vyšetřovala během dopoledne 10 nehod způsobených riskantní jízdou na klouzající vozovce. Řidiče na mnoha místech zaskočila čerstvá sněhová nadílka.

Další závažná nehoda se stala na strakonické silnici R4 ve směru na Příbram. "Poblíž Mníšku pod Brdy havarovala čtyři auta. Dvě skončila na poli a z jednoho vytéká benzín, další dvě blokují provoz na silnici,“ uvedla Zatloukalová. Jednoho řidiče s vážným poraněním hlavy převezli lékaři do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám