Hlavní obsah

Autobus MHD v Ostravě vláčel přejetého chodce sedm zastávek

Novinky, pno
OSTRAVA

Policie v pondělí zveřejnila okolnosti tragické dopravní nehody, která se stala v pátek večer v Ostravě. Autobus zde srazil chodce, který pod koly zemřel. Řidička si ale muže pod vozidlem nevšimla a ujela s tělem pod koly pravděpodobně sedm zastávek. Až protijedoucí řidič si všiml končetiny, která vyčnívala z prostoru předního kola.

Článek

Osmatřicetiletá řidička autobusu na lince 27 na zastávce U Lípy zaregistrovala, že jí na okno poklepal neznámý muž, ale nevěnovala tomu pozornost. Po nástupu cestujících ujel autobus dalších sedm zastávek.

"Až řidič jedoucí v protisměru si všiml dolní končetiny přesahující obrys autobusu v prostoru levého předního kola. Ihned za autobusem jel a pomocí světel a klaksonu přiměl řidičku k zastavení v Plzeňské ulici pod čerpací stanicí,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Pod levým předním kolem autobusu bylo nalezeno mrtvé tělo muže, lékař už muži nemohl pomoci. Hasiči tělo z pod autobusu vyprostili pomocí hydraulického zařízení. Policisté zjistili, že se jednalo o 46letého muže z Ostravy.

Policisté nyní vyšetřují možnost, že se tělo chodce dostalo pod kola už na první zastávce a bylo vtlačeno pod autobus. V takovém případě autobus tělo vlekl pět kilometrů. Policisté žádají svědky události, aby ozvali kriminalistům na číslo 974 725 444.

"Mohou to být cestující z autobusu č. 27 na trase 'U Lípy' ve směru na Ostravu-Dubinu, nebo případní svědci, jenž zaregistrovali končetinu nebo neidentifikovaný předmět v levé části autobusu,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám