Hlavní obsah

VIDEO: Policie obvinila muže z vraždy známého na Nymbursku

NYMBURK

Osmadvacetiletého muže obvinili policisté v sobotu z vraždy. Podle kriminalistů je podezřelý z toho, že minulý týden po hádce brutálně zavraždil o rok staršího známého v Oskořínku na Nymbursku. Tělo oběti se našlo v pátek, podezřelý muž se k vraždě přiznal. V pondělí soud nejspíš rozhodne o jeho umístění do vazby. Informaci potvrdila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Článek

Tragédie se odehrála 6. února v konírně bývalého rodinného statku, v němž obviněný bydlel. Přebýval tam i jeho známý, s nímž podle policie každodenně vydatně popíjel. "V minulosti měli oba muži spolu často spory," dodala mluvčí.

Dvojice se podle policie pohádala i 6. února, navíc je pravděpodobné, že oba aktéři byli opilí. Mladší pak údajně vzal sekyru a svého soka s ní několikrát udeřil do hlavy. Když napadený zemřel, útočník ho odtáhl ven a vhodil do septiku u domu. Jak se o mrtvole policie dověděla, nechtěla mluvčí s ohledem na vyšetřování prozradit. Vraždedná zbraň byla nalezena na místě tragédie.

Podezřelého muže policisté zadrželi v pátek na ulici v Nymburku. Protože se podle policie dopustil zvlášť surové vraždy, hrozí mu vězení od 12 do 15 let nebo i výjimečný trest odnětí svobody na 25 let či doživotí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám