Hlavní obsah

Z penzionu zůstaly obvodové zdi

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V pátek brzy ráno začala hořet dvoupodlažní budova ve Svaté Kateřině na Tachovsku. Do boje se živlem se zapojilo šest požárních jednotek, přes jejichž snahu požár objekt zcela zničil. Prvotní informace o pohybu osob uvnitř se nepotvrdily, dům byl údajně delší dobu prázdný. Předběžná škoda dosahuje 5 miliónů korun.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Hasič ve shořelé budově

Článek

Bývalá škola přebudovaná na ubytovnu pro zahraniční dělníky s hernou a barem začala hořet po šesté hodině. Z objektu zbyly prakticky jen obvodové zdi, střecha a vnitřky lehly popelem, v části objektu se zhroutily stropy.

„Sedlová střecha 30 x 10 metrů byla při příjezdu hasičů v plamenech. Krátce na to se propadla, stejně jako podlaží uvnitř,“ informovala mluvčí západočeských hasičů Alena Marešová.

Rychlý postup ohně usnadnil hořlavý materiál, dřevěné podlahy a sádrokartonové stropní podhledy. Aby se mohli hasiči dostat k požáru shora, zasahovali z automobilové plošiny. Zásah jim ztěžoval mráz, neboť voda na objektu zamrzala a komplikovala také příjezd k místu.

Ohledání spáleniště nepotvrdilo původní obavu, že by se na místě mohl vyskytovat člověk.

Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé. Není vyloučeno úmyslné zapálení. „I tato verze je prošetřována,“ potvrdila mluvčí západočeských hasičů Alena Marešová. Přítomnost hořlavých látek má prověřit služební pes a vzorky z místa, které k další analýze odebrali pracovníci chemické laboratoře v Třemošné.

Podle získaných informací je objekt zřejmě v exekuci a už tři měsíce prázdný. Spolumajitelka uvedla, že se v penzionu měly provádět opravy. Zda tu mohla přespávat cizí osoba nepotvrdila ani nevyloučila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám