Hlavní obsah

VIDEO: Kamera zaznamenala nakupujícího lupiče

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Po dosud neznámém lupiči, který minulý týden přepadl prodejnu potravin v ulici Krasnoarmějců v Ostravě-Zábřehu, pátrá policie. Kriminalisté mají k dispozici videozáznam s pravděpodobným pachatelem, který si krátce před loupeží nakoupil v jiné prodejně.

Článek

Maskovaný lupič vešel minulé úterý do prodejny, kde namířil pistoli na 26letou prodavačku a požadoval peníze. „Prodavačka ve strachu o svůj život muži vydala částku ve výši 25 800 korun. Pachatele od spáchání loupeže neodradila ani přítomnost dalších lidí v prodejně. Poté, co muž odcizil peníze, z prodejny utekl,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Kriminalisté do vyšetřování nasadili i psovoda se psem a podařilo se jim zjistit, že před loupeží si pachatel pravděpodobně nakoupil v jiné prodejně nedaleko místa činu.

„Díky množství zjištěných skutečností i získanému obrazovému záznamu pravděpodobného pachatele je určení identity muže otázkou času, v jeho zásadním zkrácení nám výrazně přispěje pomoc veřejnosti,“ řekla s tím, že lidé, kteří by mohli muže z videozáznamu poznat, mohou volat na bezplatnou linku 158 nebo přijít na kteroukoliv policejní služebnu.

Pachatel loupeže je muž ve věku kolem 40 let, vysoký 175 - 185 cm, zavalitější postavy. Byl oblečen do tmavě zeleného kabátu a modrých riflí. „Na hlavě měl v době přepadení nasazenu kuklu šedé barvy s otvory pro oči,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám