Hlavní obsah

Další policejní ředitel skončil, studoval školu za podřízeného

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK
Aktualizováno

Po skandálu policejního ředitele v Liberci Miroslava Dvořáka, který skončil ve vazbě kvůli pokusu o utajení dopravního přestupku zástupce libereckého hejtmana, se křeslo otřáslo pod dalším okresním šéfem Policie ČR - tentokrát z Šumperku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

(Ilustrační foto)

Článek

Vedoucího územního odboru vnější služby Jakuba Kunčara vyšetřuje Inspekce vnitra kvůli podezření, že při zkoušce na vysoké škole skládal za svého podřízeného zkoušku před komisí na jedné z fakult Ostravské univerzity. S jakým úspěchem zkoušky složil a v kolika případech takto v roli falešného studenta vystupoval, zatím není jasné.

"Oba policisté jsou podezřelí z trestného činu poškozování cizích práv. Trestní stíhání ale zatím zahájeno nebylo,“ řekl mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě David Bartoš.

Mluvčí severomoravské policie Miroslav Pech řekl, že oba policisté byli v úterý propuštěni ze služebního poměru. A to přesto, že podezření nijak nesouvisí s jejich zaměstnáním u policie.

"Důvodem propuštění je porušení služebního slibu tím, že se dopustili zavrženíhodného jednání, které má znaky trestného činu a které je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru,“ řekl Pech.

Kunčarův podřízený podle dostupných informací studoval sociální pedagogiku, prevenci a resocializaci na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity. Na to, že do školy ve skutečnosti dochází jeho šéf, se přišlo před několika dny na zkoušce před komisí, kde již údajně čekal pracovník Inspekce ministra vnitra.

"Mohu potvrdit, že událost se stala na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity. Více informací ale nemůžeme poskytnout z důvodu probíhajícího vyšetřování,“ řekla mluvčí univerzity Eva Kijonková. Nesdělila ani, zda bude student, kterého měl na zkoušce zastupovat policejní šéf, ze studia vyloučen. 

Reklama

Výběr článků

Načítám