Hlavní obsah

Školník ve Varech se ocitl pod palbou, když v šatnách načapal lupiče

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nepříjemný zážitek zažil školník, který ve středu načapal ve školních šatnách Prvního českého gymnázia v Karlových Varech lupiče. Ten totiž neváhal a proti nevítanému svědkovi svého počínání začal střílet. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, lupiči se podařilo zmizet.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zloděj neváhal a po školníkovi začal pálit.

Článek

„Pachatel odcizil klíče od tří osobních vozidel, všímal si také mobilních telefonů, finanční hotovosti a platebních karet. Při odchodu ze šaten byl ale zastižen školníkem, který ho chtěl zadržet,“ řekl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Situace se ale zdramatizovala, když nezvaný návštěvník školy namířil na školníka zbraň a vystřelil. Školník přesto agresora pronásledoval až do druhého výstřelu, který zazněl už na ulici před školou. Pak útočník zmizel.

„Policistům se podařilo zjistit, že se jednalo o plynovou zbraň. Kriminalisté po pachateli intenzivně pátrají. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 40 tisíc korun,“ doplnil Valenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám