Hlavní obsah

Německé lyžaře zranila v Harrachově sedačka lanovky

Právo, Vladislav Prouza
HARRACHOV

Dvojice německých lyžařů doplatila v úterý v Harrachově na ojedinělou poruchu čtyřsedačkové lanovky. Jedna ze sedaček lanové dráhy na Čertův vrch vezoucí trojici Poláků se náhle uvolnila v závěsu a sjela po laně dolů, kde se zastavila o sedačku s Němci. Náraz odnesl jeden z německých turistů zlomenou rukou a druhý naštěstí pouze pohmožděninami. Poláci vyvázli bez zranění.

Článek

Nehoda se odehrála ve výšce zhruba osm metrů nad zemí, odkud polské lyžaře záchranáři transportovali dolů pomocí lan. Němce vyvezla lanovka na horní stanici lanovky.

"Podobné závady se stávají skutečně velmi zřídka. Jde o novou lanovku s moderní technologií jezdící od roku 2002. Splňuje všechny technické a revizní požadavky, jinak by ani nemohla jezdit," podotkl šéf harrachovských lanovek Milan Goč. Příčinu ojedinělé nehody zatím harrachovští vlekaři neznají.

"Ačkoliv z naší strany bylo všechno v pořádku, jde přeci jenom o technické zařízení," poznamenal Goč. Sedačka se takto v Česku naposledy uvolnila zhruba před dvaceti lety na tehdy ještě staré z dnešního pohledu technicky archaické lanovce na špindlerovský Medvědín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám