Hlavní obsah

Zloděj aut po policejní střelbě havaroval v horách

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRCHLABÍ
Aktualizováno

Drama se ve středu krátce před sedmou hodinou ranní odehrálo na silničním obchvatu okolo krkonošského Vrchlabí. Řidič kradeného vozu Volkswagen Passat zde po policejním pronásledování havaroval. Zloději se přesto podařilo uniknout a policisté po něm nyní intenzivně pátrají.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Zloděj při zběsilé jízdě zdemoloval svodidla.

Článek

"Bylo použito donucovacích prostředků, konkrétně varovné výstřely. Nikdo nebyl zraněn," přiblížil šéf špindlerovské policie Stanislav Herman.

Policisté ze Špindlerova Mlýna narazili při běžném výkonu služby okolo šesté hodiny ráno u jednoho z tamních penzionů na podezřelého muže. Ten na výzvu hlídky nereagoval a stačil z místa ujet ukradeným volkswagenem směrem na Vrchlabí. Následovala honička při které policisté vypálili několik varovných výstřelů.

"Řidič volkswagenu několikrát svou bezohlednou jízdou vážně ohrozil život a zdraví kolemjdoucích osob," uvedl mluvčí policie v Trutnově Udo Ertner.

Řidič byl v kondici, domnívá se policie

Zloději se podařilo z havarovaného vozu navzdory těžké nehodě patrně bez vážnější újmy na zdraví jako zázrakem uniknout. Intenzitu nárazu vozu při velké rychlosti dosvědčují zcela zdemolovaná ocelová svodidla ohraničující kruhový objezd a sloup veřejného osvětlení. Policisté muže  marně pronásledovali ještě po havárii, kdy prchal po zasněženém poli.

"Zřejmě měl velmi dobrou fyzickou kondici. Doposud jsme marně prověřili všechna okolní zdravotnická zařízení," podotkl mluvčí.

Zloději od začátku loňského listopadu ukradli v oblasti Krkonoš spadající pod okres Trutnov okolo třiceti osobních aut. "Počet krádeží začal narůstat, proto jsme v horských střediscích zintenzivnili hlídky. To je také důsledek toho, že policisté dnešní krádež včas podchytili," dodal Ertner.

Reklama

Výběr článků

Načítám