Hlavní obsah

Zlínská policie dopadla exhibicionistu se staženými kalhotami

– ZLÍN
Právo, Jiří Růžička

Díky nasazení policistů v roli volavek se ve Zlíně podařilo zadržet exhibicionistu, a to přímo při akci. „Opakovaně se ukájel před místními studentkami,“ sdělila k případu mluvčí krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Článek

Dívky ho viděly několikrát brzy ráno při cestě do školy. "Ještě za šera zahlédly mezi stromy asi padesátiletého muže v béžovém kabátě. Když byly asi dva metry od něj, muž si sundal kalhoty a začal se před nimi ukájet," řekla mluvčí s tím, že muž se jinak neprojevoval, nemluvil, ani na dívky nedorážel. Dívky jeho chování šokovalo a ihned utekly.

Policie nasadila volavky

Na druhý den se nepříjemný zážitek opakoval, proto studentky vše oznámily na policii, která se rozhodla na exhibicionistu nasadit „volavky“.

„Mladý policejní pár v civilu si hrál na studenty a nenápadně doprovázel dívky do školy dennodenně asi týden. Nic podivného se ale nedělo a akce už byla téměř odvolána, když jedno ráno dívky muže opět zahlédly. Právě si sundával kalhoty. Policista ho okamžitě zadržel a odvedl do cely,“ popsala zásah Bartíková.

Exhibicionista byl již trestán i léčen

Policisté zjistili, že jde o dvanáctkrát soudně trestaného pětapadesátiletého recidivistu ze Zlína, který už si za své podivné chování odpykával podmíněné i nepodmíněné tresty odnětí svobody, navíc se kdysi kvůli své úchylce léčil.

Poslední podmíněný trest mu byl uložen vloni v březnu. Vzhledem k tomu, že se muž opakovaně dopustil hrubé neslušnosti na veřejnosti, policisté ho obvinili z trestného činu výtržnictví, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám