Hlavní obsah

Policie stíhá učně za znásilnění dvanáctiletého chlapce

Právo, hon
TŘINEC

Kriminalistům se podařilo objasnit případ znásilnění teprve dvanáctiletého chlapce, který se odehrál loni 1. prosince v Třinci. Ze zločinu policie v minulých dnech obvinila sedmnáctiletého učně. V úterý o tom informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Učitelé rodičům 12letého hocha loni 1. prosince telefonovali, aby si pro něj přijeli do školy. Chlapec byl ve špatném psychickém stavu. Cestou do školy ho totiž sexuálně obtěžoval neznámý muž. O svém velmi nepříjemném zážitku byl schopen plně vyprávět až mnohem později,“ řekl policejní mluvčí.

Znásilnění se mělo odehrát na liduprázdném místě v Třinci, kde chlapce oslovil neznámý člověk. „Později ho pak násilím odtlačil ke křoviskům, kde ho přinutil k různým sexuálním praktikám, kvalifikovaným trestním právem jako znásilnění. Naštěstí pro chlapce se objevila náhodná kolemjdoucí. Pachatel se lekl a utekl,“ dodal Žurovec.

Policisté podle popisu chlapce a svědkyně sestavili popis pachatele. „Popisu odpovídalo 2 500 mužů z Třinecka. Ty pak začali kriminalisté postupně prověřovat. Nakonec mezi nimi vypátrali pachatele, který svou vinu nepopřel,“ řekl mluvčí s tím, že jako mladistvému hrozí obviněnému učni trest od dvou a půl do šesti let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám