Hlavní obsah

VIDEO: Zfetovaný řidič zbořil kradený automobil po honičce s policií

Novinky, pno
PRAHA
Aktualizováno

Pražské Vysočany zažily v pondělí večer automobilovou honičku. Policie pronásledovala řidiče kradeného vozu, který místo zastavení hlídce sešlápl plyn a pustil se do ďábelské jízdy městem. Nakonec havaroval a skončil s vážným poraněním v nemocnici.

Článek

Hlídka policie chtěla vůz zkontrolovat kolem sedmé hodiny večer v Poděbradské ulici. Řidič ale zrychlil a chtěl ujet. Bez respektu kličkoval mezi vozy až dojel na křižovatku ulic Kolbenova a Jandova, kde chtěl projet mezi auty stojícími na červenou.

„K jeho smůle se mu ale nepodařilo ve skulině mezi auty projet a zaklínil se. Při couvání ještě naboural do policejního auta. Přesto se pokoušel uniknout a pokračoval v divoké jízdě po ulici Jandova na Prosek. Zde ovšem nezvládl řízení a sám naboural,“ popsal situaci mluvčí pražské policie Ján Mikulecký.

Za volantem nebyl připoután a po nárazu se vážně zranil, nyní je v nemocnici. Policisté zjistili, že ujížděl kradeným vozem a byl pod vlivem psychotropních látek. "Zraněný mladík je nyní podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnil Mikulecký.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Výběr článků

Načítám