Hlavní obsah

Za pár padělaných stokorun jde na 5,5 roku za mříže

Právo, pko
BRNO

Krajský soud v Brně poslal v pátek pětadvacetiletého recidivistu Patrika Štefanika za padělání peněz na 5,5 roku do vězení. Štefanik totiž loni v březnu udal v Třebíči na dvou místech padělané stokoruny a falešnou padesátikorunovou bankovku.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Patrika Štefanika přivedla k soudu eskorta z vazby.

Článek

První případ se stal v jedné z třebíčských restaurací, kde za jídlo a pití pro sebe a své kamarády Štefanik zaplatil falešnými stokorunami. Majitel hospody vše zjistil až po odchodu povedené skupinky.

Týž den dal Štefanik před pokladnou obchodního domu nezletilému kamarádovi Stanislavu Doležalovi další padělané peníze, aby zaplatil nákup. Pokladní ale padělky odhalila a zavolala policii. Falešné bankovky byly vyrobeny slepením barevných kopií rubu a lícu.

Štefanik celou dobu tvrdil, že nic neprovedl. „Já jsem, pane soudce, úplně nevinný! V té hospodě jsem pracoval jako vyhazovač, neměl bych na to svědomí nosit tam falešné peníze,“ dušoval se obžalovaný, který není ale žádné neviňátko. Už si odseděl 5,5 roku za loupež a před pražským soudem se zpovídá z další trestné činnosti.

Případ bude muset ještě projednat Vrchní soud v Olomouci, Štefanik se totiž proti trestu na místě odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám