Hlavní obsah

Žena bez vzdělání přesvědčila i manžela, že je významná právnička

Novinky, pno
BRNO

Devětadvacetiletá žena z Brněnska se mohla živit jako iluzionistka. Sama bez středoškolského vzdělání totiž dokázala přesvědčit své okolí, že je doktorka práv, pracovnice Nejvyššího státního zastupitelství a současně státní zástupkyně. Svou roli hrála na všechny strany tak dokonale, že jí uvěřil i její vlastní manžel. Nakonec se ale pomyslné ucho utrhlo a ženě hrozí až dvouleté vězení.

Článek

Její profesní přestrojení odhalila policie až ve chvíli, kdy požádala o úvěr ve výši 400 tisíc korun a do formulářů uvedla nesmysly. Přitom se v bezpečí domova vydávala za státní zástupkyni řešící ty nejsložitější případy, například kuřimskou kauzu týraných chlapců. A manžel tomu uvěřil.

Dokonalé herecké schopnosti

Svou hru hrála s mistrovstvím skutečného herce. Aby navodila dostatečnou úroveň důvěry, jednala se zástupcem banky ve veřejných prostorách brněnského krajského soudu nebo u něj. S falešným potvrzením o výši příjmu doběhla za bankovním agentem dokonce přímo ze dveří soudu,“ řekl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Vychytralá žena si pořídila dokumenty, na nichž se před jménem objevoval titul JUDr. Doba jejích úspěchů však skončila, nyní se bude zpovídat z pokusu o úvěrový podvod a padělání veřejné listiny. Za to může jít až na dva roky do vězení.

Státní zástupci nejsou zaměstnanci soudů

Místo vytoužených peněz z úvěru dostala domů předvolání k výslechu na policii. Tam pak razantně vystupovala jako státní zástupkyně. Proti ní ale hovoří padělané doklady, které ukazují, že o justici toho příliš neví.

Právě soudní oblast totiž v její hře selhala. Do kolonky zaměstnání totiž uvedla funkci státní zástupkyně krajského soudu v Brně. Taková pracovní pozice ale neexistuje, neboť státní zástupci nejsou zaměstnanci soudů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám