Hlavní obsah

Černobílými dvoutisícovkami splatila dluh i zábavu v herně

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

S pláčem přijala v pátek verdikt brněnského Krajského soudu jednatřicetiletá Monika Picmausová z Blanska. Soudce Daniel Plšek ji totiž za padělání peněz poslal na tři roky za mříže. Žena, která je závislá na pervitinu, v Blansku udala dvě falešné dvoutisícové bankovky, navíc černobílé.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Monika Picmausová přichází do soudní síně.

Článek

Picmausová, která se po Blansku potloukala se svým přítelem a volné chvíle ubíjela hraním na automatech, na začátku října získala zřejmě od známých dvě falešné dvoutisícové bankovky. Přestože to byly pouze černobílé kopie na obyčejném papíru, podařilo se Picmausové jednu bankovku udat v místní herně. Druhou zaplatila dluh své sousedce Anastázii Vdolečkové.

„Dala mi dvoutisícovku a odešla. Po chvilce mi můj syn povídá, že to bude asi falešné, že tam chybí nějaký obrázek či co,“ prohlásila u soudu Vdolečková na adresu bankovky, kterou experti České národní banky označili za neumělý padělek.

„Kdyby moje klientka věděla, že jde o padělky, určitě by je udala někde, kde jí nikdo nezná a ne u své sousedky a v oblíbeném baru,“ argumentoval obhájce Picmausové. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že by mohly být falešné,“ dušovala se obžalovaná.

Soudce Plšek však na podobné argumenty neslyšel. „Z pouhého doteku je zřejmé, že to není pravá bankovka, navíc je černobílá,“ pravil soudce. Picmausové hrozil až desetiletý trest, avšak soud vzhledem k malému počtu padělků ženě trest snížil pod spodní hranici trestní sazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám