Hlavní obsah

Bodl nůžkami kamaráda do břicha, policistům se schoval

– PRAHA
Novinky, pno

Hádka dvou dlouholetých kamarádů mohla ve čtvrtek večer v Praze skončit tragicky. Alkohol udělal své a slovní rozepře mezi dvěma muži přerostla ve fyzickou šarvátku. Jeden z mužů pak bodl svého kamaráda nůžkami do břicha. Policisté útočníka nalezli, může mu hrozit až osmileté vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté vyjížděli do Holečkovy ulice na Smíchově před půl devátou večer. Incident se odehrál v neobydleném vícepatrovém domě, který obývají lidé bez střechy nad hlavou. Večer jich zde bylo hned několik.

Mezi dvěma muži vypukla hádka, následně si začali své názory vysvětlovat i fyzicky. „Čtyřiatřicetiletý muž ve vyhrocené situaci bodl svého dlouholetého kamaráda nůžkami do břicha. Zraněný skončil na traumatologickém oddělení v nemocnici,“ řekla mluvčí policie Eva Miklíková.

Útočník se pak ukryl v domu, policisté ho ale po nějaké době vypátrali a zadrželi. V té chvíli měl téměř dvě promile alkoholu. „Policejní komisař muže obvinil s trestného činu těžké újmy na zdraví ve stadiu pokusu. Policisté také podali podnět ke vzetí do vazby. Při odsouzení muži hrozí až osmiletý žalář,“ doplnila Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám