Hlavní obsah

Řidič zemřel pod převráceným žigulíkem

– HUSTOPEČE
Právo, miv

Rychlá jízda a zřejmě i nepřipoutání bylo v noci na středu osudné pro řidiče postaršího vozu, který havaroval na silnici mezi Bořeticemi a Velkými Pavlovicemi na Břeclavsku.

Článek

„K nehodě, která byla ohlášena po druhé hodině ráno, vyjížděla jednotka hasičů z Hustopečí. V prudké zatáčce silnice z Bořetic do Velkých Pavlovic havarovalo osobní vozidlo VAZ Žiguli. Auto skončilo zhruba pět metrů od silnice na střeše ve svahu v poli. Řidič, který zřejmě nebyl připoutaný bezpečnostním pásem, při havárii z vozidla částečně vypadl pravým bočním okénkem a auto ho přimáčklo,“ popsal nehodu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči za pomoci svědků nehody auto převrátili na levý bok a s použitím hydraulického nářadí řidiče vyprostili. Lékař mu už ale pomoci nedokázal, konstatoval smrt z důvodu vážných zranění.

Zatáčka, kde řidič havaroval, patří mezi nebezpečná místa a tragických nehod se tam stalo již hodně. Například 16. srpna roku 2005 na stejném místě zemřela matka s dcerou poté, co na kluzké cestě nedokázala zatočit a vjela přímo pod protijedoucí nákladní auto. Řidiče od příliš vysoké rychlosti neodradily ani směrové tabule, zdůrazňující nebezpečný charakter zatáčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám