Hlavní obsah

VIDEO: Po pádu stromu ve Zlíně zemřel i druhý 12letý chlapec

Právo, Novinky, ČTK, pno, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Dvanáctiletý chlapec, kterého před dvěma týdny těžce zranil padající strom v centru Zlína, zemřel v úterý v dětské nemocnici v Brně-Černých Polích. Řekla to mluvčí nemocnice Anna Nesvadbová. Už dříve podlehl následkům zranění jeho stejně starý kamarád.

Článek

"Přes veškeré úsilí našich lékařů chlapec v úterý zemřel. Na přání rodiny nebudeme sdělovat žádné bližší informace. Lze ale říci, že od jeho transportu do naší nemocnice nenastal žádný pozitivní vývoj, chlapec byl celou dobu ve velmi vážném stavu,“ řekla Nesvadbová.  

Neštěstí tak má už druhou oběť. Den po tragédii podlehl vážným zraněním hochův stejně starý kamarád. Padající strom zranil celkem sedm lidí.

Chlapec měl poraněnou páteř a hlavu

Hoch při pádu stromu utrpěl těžká zranění páteře a hlavy. Zpočátku byl v péči zlínské Krajské nemocnice Tomáše Bati. Druhý den po úrazu lékaři rozhodli o jeho převozu vrtulníkem do Brna. Báli se totiž komplikací. Stav dítěte se pak mírně zlepšil.  

Neštěstí se stalo v Soudní ulici v centru Zlína 22. ledna. Koruna dvacetimetrového pajasanu žláznatého dopadla ve čtvrtek asi ve 13:00 na místo, kde několik lidí čekalo na trolejbus či procházelo kolem frekventované zastávky městské hromadné dopravy. Příčinou pádu byl zřejmě narušený kořenový systém stromu.

Událost vyšetřuje kriminální policie. Příčinou pádu byl zřejmě narušený kořenový systém stromu. Město si nechalo zhotovit několik nezávislých znaleckých posudků. 

:. Na zastávku ve Zlíně se zřítil strom, dvě těžce zraněné děti. Zdroj: Prima TV

:. Chlapec podlehl následkům zranění po pádu stromu na zastávku. Zdroj: Prima TV

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám