Hlavní obsah

Opilec úderem roztrhl družce játra

– BRNO
Právo, pko

Soužití dvou notorických opilců ve společném domě v Šardicích na Hodonínsku skončilo tragicky. Sedmačtyřicetiletý Josef Papaj totiž loni v polovině března několika údery zabil svoji devětatřicetiletou družku. Krajský soud v Brně v úterý poslal Papaje za ublížení na zdraví na deset let za mříže.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Josefa Papaje přivedla do soudní síně eskorta.

Článek

V inkriminovaný den dvojice trávila večer obvyklým způsobem - nad lahví kořalky. Mezi Papajem a jeho družkou ale došlo k roztržce, kterou muž vyřešil tím, že šel spát. Podle znalců měl v krvi až 3,5 promile alkoholu. Jeho družka se po chvíli také vydala do postele, když ale muže přelézala, aby se dostala na svou stranu pohovky, Papaj se po ní ohnal.

„Ona mě vzbudila, jak přes mě lezla do postele. Tak jsem ji v polospánku žďuchnul, abych ji dostal ze sebe. Až ráno jsem si všiml krvavých stop po domě, to už ale přišla policie,“ tvrdil Papaj, kterého znalci označili za primitivní osobnost. Soud však tvrzení o „žďuchanci“ neuvěřil. „Obžalovaný na ženu zaútočil s velkou intenzitou a způsobil jí masivní protržení jater a zlomeninu žebra vlevo i vpravo,“ měl jasno soudce Miloš Žďárský.

Těžce zraněná žena, která měla v době útoku 2,5 promile alkoholu v krvi, se ještě stačila vypotácet před dům na ulici, tam se ale sesunula na schody a zemřela. Podle soudních znalců měl však na smrti podíl také ženin mimořádně špatný zdravotní stav způsobený dlouhodobým pitím alkoholu. Kvůli své opilosti si nebyla schopná ani zavolat záchranku.

Papaje přišli přímo do soudní síně podpořit jeho známí z vesnice, podle kterých se vždy choval slušně, vedl domácnost, žehlil, pral i vařil a o družku, která se věčně opilá potácela po vsi, se staral. Celý případu ještě znovu posoudí Vrchní soud v Olomouci, Papaj se totiž přímo na místě odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám