Hlavní obsah

Trafikantka se ubránila lupiči, pokladnu chránila vlastním tělem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Velkou odvahu projevila v pondělí odpoledne osmapadesátiletá trafikantka, kterou v Ostravě-Hrabůvce přepadl dosud neznámý lupič. Násilníkovi nastříkala do očí slzný plyn a pokladnu bránila vlastním tělem. Pachatel jí při přetahování poranil nožem na prstu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Mladík vstoupil do trafiky, vytáhl kuchyňský nůž a nařídil ženě, aby mu dala peníze. Důchodkyně, která v trafice pomáhala jako brigádnice, se však nezalekla a začala se bránit,“ řekla mluvčí.

Když se s pachatelem přetahovala, spadla zásuvka s tržbou na zem. Pachatel ve spěchu odcizil několik bankovek a z místa činu utekl. „Žena vyběhla před prodejnu, kde kontaktovala přicházející 73letou ženu. Svědkyně oběti zapůjčila mobilní telefon k přivolání pomoci,“ dodala mluvčí.

Zranění trafikantky není naštěstí vážné, jde o menší řeznou ránu na palci pravé ruky. „Sebeobrana sice zachránila část peněz, nicméně tento postup lze doporučit pouze v případech, kdy jsme si jisti zvládnutím celé situace. Obecně lze v takových situacích ženám doporučit raději vydání majetku, neboť život a zdraví je nejcennější hodnotou,“ dodala Holčáková.

Po lupiči nyní policie pátrá. Šlo o muže ve věku zhruba 30 let, vysokého 170 až 175 cm, štíhlé postavy. Muž byl oblečen do tmavé bundy a kalhot, na hlavě měl nasazenu tmavou kšiltovku. Na zádech měl batoh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám