Hlavní obsah

Zadržený dával pervitin i jako odměnu za stavební práce

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UNIČOV

Olomouckým kriminalistům se podařilo zadržet devětatřicetiletého výrobce pervitinu z Uničova, který drogou zásoboval odběratele nejen na Olomoucku, ale i na Bruntálsku. Jednomu z nich ji dokonce dával jako odměnu za provedení stavebních prací.

Článek

„Muž byl zadržen v sobotu v rámci prohlídky nebytových prostor v garáži v Uničově v momentě, kdy si jeden z odběratelů měl přijít pro právě vyrobený pervitin. Byla tím završena tříměsíční usilovná práce na akci s krycím názvem Pěšák,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

V pronajaté garáži podle ní muž přechovával na různých místech předměty určené k nedovolené výrobě pervitinu. Kriminalisté kompletní varnu zajistili.

„Výrobce zásoboval pervitinem zájemce z celého okresu Olomouc a také z Bruntálska. Vyrobenou drogu distribuoval svým poddealerům a osobám, kterým důvěřoval. Ostatním odběratelům pak prodával pervitin v hernách a nočních podnicích zejména v Uničově,“ uvedla mluvčí.

:. Věci zabavené muži při zadrženífoto: Policie ČR

Zásoby z lékárny

Psychotropní látku podle ní obviněný vyráběl z volně prodejných léků Modafen a Nurofen.

„Je například podezřelý i z toho, že dal jako protislužbu nejméně ve dvanácti případech nezjištěné množství pervitinu šestadvacetiletému muži z Uničovska. K předávkám docházelo na různých místech v Uničově v automobilu zájemce,“ poznamenala Dolejšová.

Zadržený měl podle ní v období od roku 2006 do současnosti dát také nejméně v deseti případech pervitin sedmadvacetiletému muži z Uničova, a to z části jako formu odměny za provedení stavebních prácí. K předání drogy docházelo na různých místech v Uničově.

Zatčený byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Je v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až pět let vězení. Na případu kriminalisté dále pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám