Hlavní obsah

Mladík měl měsíc řidičák a boural, spolujezdec nepřežil

BRNO
Aktualizováno

Mezi obcemi Lomnice a Lomnička na Brněnsku v neděli při dopravní nehodě zemřel osmnáctiletý mladík na sedadle spolujezdce. V autě cestoval se svým stejně starým známým, na zasněžené silnici ale vůz dostal smyk a narazil do stromu. Spolujezdec byl na místě mrtev. Řidiče převezli záchranáři na traumatologii do Fakultní nemocnice Brno, řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Článek

"Nehoda se stala na místní komunikaci k lomu za obcí. Osobní vozidlo Peugeot 206 zřejmě po smyku vyjelo z vozovky a pravým bokem narazilo do stromu. Havarované auto na málo frekventované komunikaci našli turisté, kteří událost krátce po 15. hodině ohlásili zdravotníkům a ti informaci předali hasičům," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Podle jihomoravské policejní mluvčí Soni Svobodové nehodu způsobila asi neopatrná jízda nezkušeného řidiče. "Řidičský průkaz měl teprve od 5. ledna," uvedla. Nehodu, která se stala mezi Lomnicí a Lomničkou na Brněnsku, označila za tragédii.

:. Havarovaný peugeot, v němž zemřel mladý spolujezdec. Foto: HZS Jihomoravského kraje

Svobodová zároveň vyzvala mladé řidiče, aby stav silnice při špatném počasi nepodceňovali a zbytečně neriskovali. "Pokud si nejsou jistí, ať za takového počasí raději nevyjíždí. Smrt může přijít a pak se to nedá nikdy vrátit. Je pak obrovská škoda mladého života," uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám