Hlavní obsah

VIDEO: Falešná pojišťovací agentka vymámila z lidí 2,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

Na dva a půl miliónu korun si za poslední tři roky přišla podvodem pojišťovací agentka ze Sedlce-Prčic ve středních Čechách. S lidmi uzavírala pojistné smlouvy, o kterých ale v pojišťovně nikdo nevěděl. O peníze lidé ale nakonec nepřijdou. Česká pojišťovna se rozhodla všechny pojistky uznat a peníze vymáhat po podvodnici.

Článek

Klienty byli buď její známí nebo důvěřiví staří lidé. Nebylo jim tak podezřelé, že po nich chtěla výhradně hotovost. Žádné potvrzení o zaplacení jim ale nedala a peníze shrábla do vlastní kapsy. Zuzana Stránská, policejní mluvčí v Benešově o případu řekla: "Jedná se o 30 klientů, kteří jsou z Benešovska, Příbramska, Tábora a Písku."

Toto číslo ale nemusí být konečné. Nejvíce lidí, celkem 12, žena podvedla v obci Sedlec-Prčice, kde také sama bydlela. Na lidech vylákala měsíčně velké částky. "Já jsem uzavřel životní pojistku, úrazovou a další, měl jsem toho hodně. Měsíčně jsem jí platil dva a půl tisíce. Je to podvodnice," lituje jeden z podvedených klientů.

Pojišťovna peníze vrátí

Na podvod se přišlo až tehdy, když lidé chtěli pojistku uplatnit. V pojišťovně totiž nic o smlouvách nevěděli. Podvedení se ale nemusí bát, že by o peníze přišli. Mluvčí České pojišťovny Václav Bálek slíbil: "Kdo si chce pojistku nechat, tomu ji vystavíme a stane se opravdovým klientem. Kdo o ní zájem nemá, tomu vrátíme peníze, které od nich vybrala."

Za podvody s pojistkami teď ženě hrozí až osm let ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám