Hlavní obsah

Řidič, který srazil dvojčata, uspěl s odvoláním. Dostal jen dva roky

Právo, ALeš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Devětapadesátiletý Bohumil Formánek, který předloni v prosinci srazil na přechodu pro chodce sedmnáctiletá dvojčata a jedno z nich zabil, stráví ve vězení dva roky. Definitivně o tom v odvolacím řízení rozhodl Krajský soud v Ostravě.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Policisté a znalci na nejrušnější karvinské silnici při vyšetřování tragické nehody studentek - dvojčat.

Článek

"Krajský soud v úterý rozhodl o snížení nepodmíněného trestu na dva roky. Rozhodl také o snížení zákazu řízení, a to z původních šesti na pět let,“ informovala ve středu mluvčí Krajského soudu v Ostravě Barbara Plchotová.

Karvinský okresní soud přitom loni v říjnu poslal Formánka do vězení na dva roky a deset měsíců.

S podmínkou obhájce neupsěl

Soudce při vyhlašování rozsudku řekl, že řidiči výrazně  polehčuje jeho dosavadní bezúhonnost. Obhájce pro svého klienta navrhoval podmínku, s tím ale neuspěl.

Tragédie se stala 18. prosince 2007 na Ostravské ulici, kde jel řidič podle znalců rychlostí přes osmdesát kilometrů za hodinu. Povolena zde je pouze padesátka. Na přechodu poblíž benzínové stanice srazil dvě sedmnáctileté sestry, které šly ke střední zdravotnické škole, kde obě studovaly.

Eliška na místě zahynula, její sestra Eva utrpěla rozsáhlá zranění, ze kterých se bude ještě několik let léčit.

"Jednu dceru jsme ztratili, druhá má stále vážné zdravotní problémy. Při nehodě byla zraněna i na hlavě. Stále myslí na svoji sestru, ke které byla citově fixovaná," řekla již dříve matka dívek Daniela Prokešová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám